Нашият екип

Нашият екип

Шато Авли ООД/ Glushnik Vineyards  залага на собствени лозови масиви, в които експертите лично наблюдават етапите на производството, енолози наблюдават и анализират гроздето още с появата му. Избират конкретни технологии, експериментират, създавайки още по-внушителни вкусове и  балансирани вина. Технолозите, които разработват вината на Шато Авли ООД/ Glushnik Vineyards са доказани специалисти. Те смело залагат на изключителен опит и гарантират, че що се касае до човешкия фактор, качеството на суровината е гарантирано. Техните имена сами говорят за качеството на тяхната работа.

„ВиноСтудио” ООД е консултантска фирма създадена от трима приятели обединени от любовта им към виното и различията им като личности. Фирмата е създадена през 2016г., като за краткия период от създаването си работят с няколко млади и амбициозни винени проекти . Един от тях е Glushnik! Николай Кръстев, Радостин Милков и Петър Георгиев творят заедно със сомелиера на Шато Авли – Глушник – Калоян Попов, и с ръководителя на отдел Земеделие – Николай Николов.

Съвместната работа с проекта Glushnik започва с гроздобер 2017 и оттогава заедно развиват идеите на инвеститорите.

Лицата, които стоят зад „ВиноСтудио” ООД :

Nikolay Krastev
Николай Кръстев

Завършва „Университет по хранителни технологии”- Пловдив. Стартира винарския си път през 2003 година, като започва да винифицира във Винарско Имение „Санта Сара”. Там прекарва 12 години и по стечение на обстоятелствата работи с лозята от село Глушник. От 2015 е винар на Винарска Изба „Царев Брод”.

Radostin Milkov
Радостин Милков

Магистър в „Университет по хранителни технологии”- Пловдив , работил повече от 10 години като търговец на енологични продукти. Винифицирал е в Малта, САЩ, Китай. Имал е възможността да работи с водещи световни лаборатории и консултанти. През 2014 стартира винен проект „Георгиев/Милков”.

Petar Georgiev
Петър Георгиев

Магистър в „Университет по хранителни технологии”- Пловдив. Стартира винарския си път през 2006 година. Винифицирал в България, Австрия и Нова Зеландия. От 2011 година е винар на Винарска Изба „Росиди”. През 2014 година стартира винен проект „Георгиев/Милков”.

Kaloyan Popov - somelier
Калоян Попов – сомелиер

Калоян Попов поема своето пътешествие в света на виното след професионалните гимназиални състезания, на които се явява като млад сомелиер. Пътят на виното го отвежда към интересни и екзотични винени дестинации в Европа, където има възможността да се запознае с местните сортове, култура на хранене и традиции. В студентските си години работи в различни класически и специализирани ресторанти, като минава през всички позиции в този бранш и достига до управител на елитно заведение с авторска гурме кухня в София. Голямата му мечта е била да стане главен готвач, но магията на виното, го отвежда в една необятна вселена от вкусове и аромати, която той умело може да съчетава. Последното предизвикателство с което се среща са вината от лозята на Глушник, където е горд представител на избата в качеството си на сомелиер.

Nikolay Nikolov
Николай Николов

Роден в Сливен, магистър – инженер, 2002-2007 работил като управител на Тера Инвест ООД, изградил и пуснал в експлоатация Chateau Windy Hills, OT 2007-2017 е създал отгледал над 1000дка. винени лозя, от 2017 е Ръководител отдел Земеделие на Шато Авли ООД.

Шато Авли ООД работи с фирма ВИОЛА – АЕ, където работят агрономи с различни специалности – растителна защита, лозаро-градинарство и полевъдство. Над двадесет години „ Виола – АЕ ” ООД стои стабилно на пазара за пестициди, семена и торове в България. Дружеството гради своя авторитет сред земеделските производители от югоизточната част на страната благодарение на безценния практически опит на специалистите, защото експертното присъствие в земеделието е индикация за неговата ефективност и защото под открито небе само бързите, точни и адекватни решения водят до устойчивост и постигане на целите.