Нашите Вина

2018
Сепаж Гевюрцтраминер/Пино Гриджо

Съвпадането в периода на зреене както и сходните черти на двата сорта ни провокираха да направим сепажиране, един малко практикуван в България, но доста успешен технологичен похват. Сепажирането всъщност се състои в смесване на плода от двата сорта още на фаза грозде и преработването им заедно. При настъпване на технологична зрялост на Гевюрцтраминера и Пино Гриджо, ципите и на двата сорта се обагрят в розово. Ето защо решихме да съберем (сепажираме) тези двама розови братя.

Категория / Бяло вино

2018
Розе Каладок

Каладок е червен сорт грозде произхождащ от Франция, получен чрез кръстосването на Гренаш Ноар и Малбек. Въпреки, своята прочута родина, най-сериозните насаждения от сорта се намират в Италия и Испания, както и в някой от страните от новия свят, Чили и Аржентина. В България е много слабо разпространен (2 или 3 лозови масива) и едно от емблематичните лозя с този сорт се намира в село Глушник. Заради силно изразения си плодов характер и отличен баланс между аромати, захари и киселини, избрахме да винифицираме първото чистосортово розе от Каладок в България.

Категория / Розе

2018
Сепаж Мускат/Вионие

Съвпадането в периода на зреене както и сходните черти на двата сорта ни провокираха да направим сепажиране, един малко практикуван в България, но доста успешен технологичен похват. Сепажирането всъщност се състои в смесване на плода от двата сорта още на фаза грозде и преработването им заедно. Макар тези два сорта да имат не много сходен ароматен профил по-плодов при Вионие, и по- флорален при Муската, характерното жълто оцветяване на гроздата при беритбата, провокира интерес да бъдат винифицирани заедно тези двама жълти братя.

Категория / Бяло Вино

2018
Розе Каладок х Сира

Цвят: Бледорозов прасковен цвят
Ароматен профил: Средно интензивен нос, с нотки на сочни бели плодове, и свежи подправки
Вкусов профил: Атаката е мека и сочна, свежо стегнато тяло с плодов нюанс, финалът е мек със средна дължина и плодов послевкус.

Категория / Розе

2018
Пино Гри

Цвят: Искрящ златист цвят с гланц.
Ароамтен профил: Интензивен сортов нос, с доминация на цитрус и бял плод и значителна минералност.
Вкусов профил: Свежа атака, фино плодово тяло с добра свежест, финалът е със средна дължина, с усещане за добре узрели цитрусови плодове.

Категория / Бяло Вино

2018
Мускат/Вионие/Пино Гриджо

Цвят: Златист сламен цвят с гланц
Ароматен Профил: Интензивен богат нос, с нотки на цветя, бели плодове и кора от цитрусов плод.
Вкусов профил: Атаката е свежа с нотки на цветя. Елегантно и меко тяло с плодов акцент. Финалът е сочен, със средна дължина и приятен плодов послевкус.

Категория / Бяло Вино