За нас

За нас

През 2017 година Glushnik Vineyards поставя началото на своята продуктова линия и представя своите първи вина.
През 2017 година Glushnik Vineyards поставя началото на своята продуктова линия и представя своите първи вина.

Гроздето от региона е добре известно с отличните си характеристики за производство на вино, поради състава на почвата и ветровития климат. Реколта 2019, която Glushnik Vineyards бутилира, следва пътя на развитие на марката Glushnik и представлява две нови серии: Genesis и Gallant. Провокирани от желанието да произвеждаме високо качествени вина, които да носят свой собствен почерк и характер, решихме да подходим по един по-различен и нестандартен начин. Освен сортовите ни вина, направихме сепажиране при производството на белите вина, комбинирайки два по два сходни помежду си сорта, които събрахме още в началото на винификацията на фаза грозде.

Водени от нестандартните решения и желанието ни за експерименти, създадохме нашето розе.

И накрая, но не на последно място, изхождайки от вековните традиции на във винопроизводството в региона заложихме на две чисто-сортови, модерни червени вина, допълнени от един класически Бордо бленд.

Стремим се да правим вина, които да са елегантни и отлично балансирани, които да изразяват уникалния характер на региона и да изпъкнат със своя идентичност и характер.

С реколта 2020 се поставя началото на ребрандинг и новото име на  Glushnik Vineyards ще е Chateau Avli. Шато Авли ще продължи традицията, като ще надгради с новости като великолепно пино ноар. Новите вина от реколта 2020 ще се появят на пазара и с новото име – Chateau Avli. Лозята на Глушник са нашето любимо място и муза – цялото ни вино ще продължава да е произведено само от нашето собствено грозде.

Винени сортове

Регионът

Нашият екип